Συχνές ερωτήσεις

ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Αφού γίνει στεγανοποίηση στην ταράτσα με ασφαλτόπανο μπορώ να την πατάω;
Εφόσον δεν υπάρχει κάποιο υλικό που να προστατεύει από πάνω το ασφαλτόπανο δεν μπορεί να γίνει χρήση της ταράτσας πάρα μόνο για εργασίες συντήρησης αυτής.
Πόσα χρόνια αντέχει μια στεγανοποίηση με ασφαλτόπανο;
Εάν η ασφαλτική μεμβράνη που έχουμε χρησιμοποιήσει είναι καλής ποιότητας και έχει γίνει σωστή εφαρμογή, τότε από ένα ασφαλτόπανο μπορεί κανείς να προσδοκά μια λειτουργική ζωή 10-13 χρόνων.
Ποια είναι η κατάλληλη περίοδος για να κάνω μόνωση στην ταράτσα;
Δεν θα πρέπει η θερμοκρασία να είναι κάτω από τους 8οC και μεγαλύτερη από 37oC. Οι μήνες με την περισσότερη αιχμή είναι από Μάιο έως Οκτώβριο.
Θέλω να προχωρήσω στην υλοποίηση της μόνωσης αλλά δεν έχω συγκεντρώσει όλο το ποσό;
Συνήθως προτείνουμε σε ποσά άνω των 1.500€, με το τέλος των εργασιών να πάρουμε το 60% και το άλλο 40% σε 1 – 3 μηνιαίες δόσεις.
Τι είδους μόνωση πρέπει να κάνω;
Ποια είναι η χρήση που θέλετε να κάνετε... Πρώτα ξεκινάμε να δούμε εάν οι ρύσεις ποτ έχει η ταράτσα είναι σωστές και δεν μένουν λιμνάζοντα νερά. Εάν οι ρήσεις είναι σωστές και η ταράτσα δεν χρησιμοποιείται, μπορεί να γίνει στεγανοποίηση είτε με ασφαλτική μεμβράνη είτε με ελαστομερή βαφή. Στη συνέχεια μπορούμε να προχωρήσουμε και σε θερμομόνωση αυτής με την επιλογή της ανεστραμμένης μόνωσης. Εάν οι ρύσεις δεν είναι σωστές, πρέπει να τις διορθώσουμε είτε με αφρομπετό ή με τσιμεντοκονία και να κάνουμε στη συνέχεια μία συμβατική μόνωση.
Τι είναι η μούχλα (μαύρα στίγματα);
Η μούχλα είναι μικροσκοπικοί μύκητες που υπάρχουν μέσα και έξω από τα σπίτια. Γίνεται ορατή όταν αναπτύσσεται σε μεγάλες συγκεντρώσεις. Προϋποθέσεις για την ανάπτυξη αυτών των μεγάλων συγκεντρώσεων είναι η ύπαρξη υγρασίας το κατάλληλο περιβάλλον (σχετικά υψηλές θερμοκρασίες, έλλειψη φωτισμού και αερισμού).
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img